Wil je meer informatie?

Stuur dan een e-mail naar info@dataweeknl.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Expo

De hele week: Expo op hoofdlocatie Data Week NL

Naast het reguliere programma van de Data Week NL, zijn er ook diverse exposities van onze partners en sponsoren: Weener XL, Provincie Noord-Brabant, Mkb Data Science Top 50, Capgemini, Microsoft, Kadaster, Interconnect, BMC, Digital Power, Jumbo, Huis73, The People Group, Inin, SmartwayZ, Bright Cape, Avans Hogeschool, Essent en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

De expo omvat activiteiten die jou als dataprofessional of als inwoner van Den Bosch aan het denken zullen zetten over waarom data ertoe doet. De locatie van deze activiteiten is het Innovatie Kwartier in Den Bosch (Paardskerkhofweg 15, ‘s-Hertogenbosch). Dit is het voormalige Grasso-terrein.

Bekijk onderstaand het programma:

Dinsdag 28 juni

Datagame – Werk aan jouw datavaardigheden!

Ervaar zelf hoe het is om een vraagstuk datagedreven aan te vliegen tijdens het spelen van deze ‘serious game’. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek over jouw kennis, vaardigheden en competenties op het gebied van data en hoe je deze kunt ontwikkelen, zodat je de kansen van data kunt benutten voor jouw bedrijf en/of (studie) opdracht.

Woensdag 29 juni

Twin in a day

In deze workshop bouw je een digital twin in van je eigen gemeente op het opensource Unity platform, op basis van openbare data. 

In de workshop kun je op basis van deze code en open bronnen met begeleiding van onze specialisten je eigen stadsmodel maken. Inderdaad, binnen 1 dag.

Er wordt zo veel gepraat over digital twins, dat je bijna zou vergeten er een te maken. Een gesprek over het nut, de noodzaak en de waarde kun je immers beter voeren als je iets hebt om te laten ervaren. Gemeenten Amsterdam en Utrecht (en anderen) werken al langere tijd samen aan een gedeelde codebase voor Unity, de basis voor 3d.amsterdam.nl en 3d.utrecht.nl.

Waarom is dit belangrijk: vergelijk het met een schildercursus. Je kunt heel lang praten over de vorm en het formaat van het doek maar dat is niet interessant. Waar je het over wil hebben is wat er te zien moet zien. Je eigen Unity omgeving is dat doek. Zodat we het gesprek kunnen voeren over de inhoud.

Met Arjan Koelewijn (Utrecht), Marcel Duffhuis (Utrecht), Wietse Balster (Amsterdam), Wouter Heijnen (VNG Realisatie).

Om deze dag tot een daverend succes te maken kan je het beste voorbereid naar ’s Hertogenbosch afreizen.

Wat heb je nodig en kan je van tevoren al doen:

  • Een laptop waarop je software mag installeren (nog) geen Apple en het liefst met een i5 (of hoger) en een externe GPU.
  • Installeren van GIT en Unity: Volg daarvoordeze online handleiding
  • Dataset van je eigen Dorp, Stad, Regio: Hoe je die klaarzet? Volg daarvoordeze online handleiding
  • Een losse muis om beter te kunnen navigeren.

Donderdag 30 juni

Algoritme Experience – Kunnen we het gebruik van data nog uitleggen?

In het dagelijks leven heb je voortdurend te maken met algoritmes. Ze zijn er altijd en overal. Dat kan gaan om een zoekopdracht via Google, de suggesties die je krijgt van Netflix voor series of de informatie die je krijgt van je smartwatch over je gezondheid.

Algoritmes worden ingezet als hulp bij het krijgen van inzicht en het maken van beslissingen. Technieken worden steeds geavanceerder, waardoor algoritmes steeds slimmer worden. We willen wel kunnen blijven volgen waarop een beslissing gebaseerd is en hierover transparant zijn als overheid. ‘Computer says no’ is geen optie.

Tijdens deze experience ontdek je alles over algoritmes. Weet jij wat het precies zijn? Wat zijn de keerzijden van de inzet van algoritmes? En wat zou jij erover willen en moeten weten?

Platinum Sponsoren

Goud Sponsoren

Zilver Sponsoren

Brons Sponsoren

Founding Partners

Kennispartners