De dynamiek van dataplatforms

Dataplatforms kennen een eigen dynamiek, die we kunnen vergelijking met die van een olievlek: langzaamaan krijgen platforms invloed op steeds meer terreinen. Van thuis tot megabedrijf: hoe we dingen (kunnen) doen, geld (kunnen) verdienen en middelen (kunnen) inzetten verandert waar dataplatforms hun invloed doen gelden. 

Hoe werkt die dynamiek? En wat betekent die voor ondernemers? Ben je erop voorbereid? Hoe kun je ervan profiteren, ervan leren, en wat zijn de valkuilen voor business as usual en voor innovatie? En hoe kan de overheid ondernemers helpen bij het creëren van kansen in een economie die meer en meer een platformeconomie wordt?

Na een korte inleiding gaan we graag met u in gesprek over deze onderwerpen. 

Over de spreker

Karin van Steenselis is beleidsadviseur bij BrabantAdvies, en was de penvoerder van het onlangs verschenen advies ‘Dataplatforms: de voedingsbodem voor morgen’. Dit advies, gericht aan de Provincie Brabant, beschrijft welke consequenties de platformdynamiek heeft voor overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke opgaven, en wat dat betekent voor de provincie Brabant en de provinciale overheid. Meer lezen? U vindt het advies hier.  

Kijk mee via onze livestream

De dynamiek van dataplatforms

11.00 - 12.30
Volg via Youtube