Wil je meer informatie?

Stuur dan een e-mail naar info@dataweeknl.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

25 t/m 30 oktober 2021
Programma

Donderdag 30 juni

Thema Transparante data

Waarom zetten we eigenlijk data in? En hoe zorgen we dat dit op de juiste manier gebeurt? De afgelopen jaren zagen we ook voorbeelden van hoe het niet moet. Vandaag willen we samen ontdekken hoe je data op de juiste manier kan inzetten. Bijvoorbeeld met instrumenten zoals een ELSA Lab, Moral Data City Hunt, Digitale Spoelkeuken, algoritmeregisters en ethische spellen.

In de middag is er een inspirerend programma voor docenten. Met onder meer de workshop datawijsheid en een onderwijsmarkt.

Rudy van Belkom sluit deze dag af met een keynote waarin hij een hoopvol beeld schetst en laat zien hoe digitale technologie onze democratie kan verbeteren.

Je kunt het uitgebreide programma hieronder vinden. We kijken uit naar jouw aanmelding!

Expo

Naast het reguliere programma van de Data Week NL, zullen partners en sponsoren ook diverse exposities organiseren. De expo omvat activiteiten die jouw als dataprofessional of als inwoner van Den Bosch aan het denken zullen zetten over waarom data ertoe doet. 

Bekijk het programma van de expo -> 

Adresgegevens hoofdlocatie

Deze bijeenkomst vindt plaats aan de Paardskerkhofweg 15 te ’s-Hertogenbosch. De hoofdlocatie van Data Week NL in het Innovatie Kwartier Den Bosch. Dit is het voormalige Grasso-terrein. Bij de Data Week NL is rekening gehouden met toegankelijkheid. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving.

Je kunt parkeren op het parkeerterrein van het Congrescentrum 1931 aan de Oude Engelenseweg 1. Je wandelt dan in vijf minuten naar de locatie. Klik hier voor die wandeling. Bij aankomst bij Data Week NL ontvang je een uitrijkaart.

Programma donderdag 28 oktober 2021

Van interbestuurlijke datastrategie naar de praktijk

Locatie Grasso, Paardskerkhofweg, Den Bosch

Wat is datagedreven werken en hoe pakken gemeenten dit aan? Al jaren zijn verschillende gemeenten (individueel) aan het experimenteren. Steeds meer gemeenten leggen hun visie op datagedreven werken vast in een datastrategie. Waaruit bestaan deze strategieën en hoe ambitieus zijn de geformuleerde visies en doelen?

Lees verder Volg via livestream
Sport & Data
Data Impact Confessions

Side event: The Data Impact Confessions

Alumni of JADS Professional Education and anyone who is interested in the impact of Data Science come together during the Data Impact Confessions. Learn about the results JADS alumni achieved and witness the award ceremony for the Professional Education Impact Awards, related to personal, business and society impact with Data Science. Read more and register!

Lees verder
Dataweek school

Side event: Data Week School

Data Science is hip en niet meer weg te denken uit ons leven. Ben jij de data scientist van de toekomst? Tijdens de JADS Dataweek School maken kids van 9 tot 12 jaar op een toegankelijke manier kennis met de wonderbaarlijke mogelijkheden van data science.  The wonderful world of data scienceDe mogelijkheden van data science zijn eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan het meten van je gezondheid, het oplossen van verkeersfiles, het beter laten groeien van planten, of zelfs het opsporen van boeven: het kan allemaal! Tijdens de JADS Dataweek School 2021 maak je kennis met de mogelijkheden van data science. Aanmelden

Lees verder

Platinum Sponsoren

Goud Sponsoren

Zilver Sponsoren

Brons Sponsoren

Founding Partners

Kennispartners