1ste workshopronde: keuze uit 4 workshops

TijdstipWorkshop 1Workshop 2 Workshop 3Workshop 4
12.30 – 13.30Datagedreven werken in
Gemeente Tilburg
JBZSturen in de afvalwater keten
Waterschap AA en Maas
Data Volwassenheid

Workshop 1 – Twee jaar datagedreven werken in Tilburg

Organisatie: gemeente Tilburg
Spreker: Mathijs van Niel

Ruim 1,5 jaar geleden heeft Mathijs van Niel als programmamanager binnen gemeente Tilburg het programma datagedreven werken opgezet. Een buitenboord motor die de beweging naar een datagedreven organisatie op gang moest helpen. Nu 1,5 jaar later zit het programma in de afrondende fase. Ibrahim Bahadin, de huidige programmamanager, heeft de taak om de buitenboord motor juist weer in te bouwen in de organisatie, waarna de organisatie de beweging zelf verder kan brengen.  

Mathijs en Ibrahim nemen je in deze sessie mee in hun verhaal. Waar loop je tegenaan bij het in gang zetten van de beweging naar een datagedreven organisatie? Wat zijn de leerpunten en de succesfactoren? En welke obstakels kom je tegen bij afronding van het programma en overdracht naar de staande organisatie? Naast het delen van hun verhaal is er ook de mogelijkheid om Mathijs en Ibrahim het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen over hun ervaringen. 

Volg online

Workshop 2 – JBZ

Organisatie: Jeroen Bosch Ziekenhuis
Sprekers: drs. H. Geraedts en drs. M. van Schadewijk

‘Data-gedreven werken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, hoe doen ze dat’

drs. H. (Harm) Geraedts, manager bedrijfsvoering en themahouder intelligence en drs. M. (Marcel) van Schadewijk, manager finance & control en managementinformatie geven een inkijk in het data-gedreven werken in het JBZ. Data-gedreven werken in de medisch specialistische zorg gaat verder dan enkel de budget en realisatie en heeft een boost gekregen bij de invoering van digitale omgevingen zoals het elektronische patiënten dossier (E.P.D) en de logistieke E.R.P-omgeving. Hoe organiseert het JBZ dit, welke kansen ontstaan en wat zijn de obstakels? En hoe ziet de werkwijze in het JBZ van morgen eruit en wat betekent de data hierbij?

Volg online

Workshop 3 – Sturen in de afvalwaterketen

Organisatie: waterschap Aa & Maas
Sprekers:

  • Wijnand Turkensteen – adviseur afvalwaterketen waterschap Aa en Maas
  • Eef Spekman – adviseur stedelijk afvalwater gemeente ‘s-Hertogenbosch

350 gemeenten in Nederland zamelen het afvalwater in voor 21 waterschappen die dit in 315 zuiveringsinstallaties zuiveren. Dit doen we als waterschap Aa en Maas op slimme manieren, maar het kan nog beter!  In de stappen van inzamelen, transporteren en zuiveren willen we nog veel verbeteren door gebruik te maken van alle data die we hierover hebben. Datagedreven afvalwaterbeheer dus.

In deze workshop nemen we je mee in wat we als waterschap weten en geleerd hebben, maar zeker in wat onze plannen zijn. Jouw input als organisatie, medewerker EN burger horen we graag in een discussie over wat kritische stellingen zoals: ‘Waarom beheren meerdere partijen samen de afvalwaterstroom?’, ’Data van meerdere partijen koppelen is een hele uitdaging, hoe kom je als overheden, samen met de markt, tot een optimalere eindoplossing?’

Volg online

Workshop 4 – Datavolwassenheid

Gespreksleiding: Rob van’t Zand partner Data en Digitalisering bij BMC

Hoe zet je als organisatie stappen in datavolwassenheid? Wat kan je aan waarde genereren in de verschillende datavolwassenheidsniveaus? En waar heb je aan te werken als je (nog) meer waarde wilt halen uit data? In deze sessie bespreekt Rob van ‘t Zand de diverse thema’s en de relatie met de vier niveaus van datavolwassenheid. Met het model dat hierop is gebaseerd kunnen deelnemers zelf hun eigen datavolwassenheid in kaart brengen.

Doelgroep: gemeenten, provincies, regionale samenwerkingsverbanden

Volg online

2de workshopronde

Zie alle info hier

Kijk mee via onze livestream

Twee jaar datagedreven werken in Tilburg

12.30 - 13:30
Volg via Youtube

JBZ

12.30 - 13:30
Volg via Youtube

Sturen in de afvalwaterketen

12.30 - 13:30
Volg via Youtube

Datavolwassenheid

12.30 - 13:30
Volg via Youtube