Lancering: SPARK Fieldlab Smart & Circular Construction

Klik hier om je aan te melden voor de lancering.

In dit nieuwe fieldlab wordt gebouwd aan concrete opleidingen, programma’s en innovatieprojecten om versnellingen te realiseren in smart en circulair bouwen.

Op 28 juni wordt het SPARK Fieldlab Smart & Circular Construction officieel gelanceerd. Internationale sprekers nemen je mee in de ontwikkelingen van digitalisering, industrialisatie, biobased- en circulaire materialen en geven inspirerende voorbeelden. Want hoe geven we deze transities vorm zodat het bijdraagt aan een duurzame leefomgeving waarbij technische- en sociale innovatie hand in hand gaan?

Verduurzaming van de gebouwde omgeving, digitalisering en industrialisering van de bouw vraagt om innovatieve bedrijven, die nieuwe materialen, technologieën en werkwijzen kunnen ontwikkelen en toepassen. Het SPARK Fieldlab Smart & Circular Construction (SCC) brengt dit allemaal samen.

We werken enerzijds aan het ontwikkelen van de (digitale) skills die hard nodig zijn in de transitie industrieel en circulair bouwen. Anderzijds werken we gezamenlijk aan innovatieve showcases waarin we de mogelijkheden van nieuwe technologie en materialen in de praktijk demonstreren. Door het gewoon te doen, leren we namelijk het meeste!