Wil je meer informatie?

Stuur dan een e-mail naar info@dataweeknl.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Data in de slimme stad

Woensdag 29 juni

Thema Data in de slimme stad

De dag begint met een kop koffie en een broodje om daarna in de City Deal “Een Slimme Stad, Zo Doe Je Dat!” te duiken. Daarna gaan diverse sprekers in op duurzaamheid en biodiversiteit. Hoe kan een Digital Twin daarbij helpen? Maak ook zelf een Digital Twin op de expo. De middag staat in het teken van mobiliteit en de energietransitie. De dag sluiten we af met een keynote over datacenters en onze Europese cloud.

Je kunt het uitgebreide programma hieronder vinden. We kijken uit naar jouw aanmelding!

Adresgegevens hoofdlocatie

Deze bijeenkomst vindt plaats aan de Paardskerkhofweg 15 te ’s-Hertogenbosch. De hoofdlocatie van Data Week NL in het Innovatie Kwartier Den Bosch. Dit is het voormalige Grasso-terrein. Bij de Data Week NL is rekening gehouden met toegankelijkheid. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving.

Je kunt parkeren op het parkeerterrein van het Congrescentrum 1931 aan de Oude Engelenseweg 1. Je wandelt dan in vijf minuten naar de locatie. Klik hier voor die wandeling. Bij aankomst bij Data Week NL ontvang je een uitrijkaart.

Expo

Naast het reguliere programma van de Data Week NL, zullen partners en sponsoren ook diverse exposities organiseren. De expo omvat activiteiten die jouw als dataprofessional of als inwoner van Den Bosch aan het denken zullen zetten over waarom data ertoe doet. 

Bekijk het programma van de expo -> 

Programma woensdag 29 juni 2022

Broodje data: City Deal slimme stad

Spreker(s) Future City Foundation en partners
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

Voor de vroege vogels organiseert Future City samen met de beide City Deals een dataontbijt. Met koffie, croissants en een goed gesprek over hoe je data gebruikt in de slimme stad.

Lees verder

Keynote: digitalisering in de energietransitie, hoe pak je dat aan?

Spreker(s) Marcel Broekhaar (BMC), Jillian Benders (Gemeente Rotterdam), Lenny Putman (BMC)
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

De energietransitie is een bekend voorbeeld van een complexe, uitdagende maatschappelijke opgave. Tijdens deze keynote zoomen we in op de concrete vraagstukken die de energietransitie met zich mee brengt.

Lees verder

Data maakmidddag in het Digitaal Atelier

Spreker(s) Diverse workshopdocenten
Locatie Huis73, Hinthamerstraat 72-74 | 5211 MR 's-Hertogenbosch (inschrijven via huis73.nl/digitaalatelier)

Kom proeven aan data! Of eigenlijk proefjes doen en er achter komen wat data precies is. Je haalt een strippenkaart met daarop verschillende activiteiten en opdrachten in en om het Digitaal Atelier. Kom maken, onderzoeken en uitvinden en verdien als je kaart vol is een lekker cookie!

Lees verder

Keynote: Inwoners, data en de slimme stad

Spreker(s) Mettina Veenstra (Saxion Hogeschool)
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

Data en smart city toepassingen spelen een steeds belangrijkere rol voor het oplossen van mobiliteitsproblemen en stedelijke problematiek. Vaak gaat het om de mogelijkheden of de snufjes, maar wat vinden inwoners nu eigenlijk belangrijk?

Lees verder

In gesprek met: Op weg naar een landelijk ecosysteem voor mobiliteit en Smart City

Spreker(s) Dhr. Frans Jorna (Directeur interne en externe Dienstverlening Gemeente Apeldoorn), Dhr. Roelof de Graaf (Programmamanager Spoorzone Gemeente Apeldoorn) en Dhr. Hans Teuben (Director Public Sector & Growth Strategy, Capgemini)
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

Nederland heeft een datagedreven ecosysteem nodig dat de verbinding legt tussen mobiliteit, verduurzaming, verstedelijking en tevens de digitale economie versterkt.

Lees verder

Workshop: Weggebruikers slim sturen door middel van data

Spreker(s) Yvonne van Velthoven - Aarts (Teammanager Verkeersmanagement Smartwayz.nl bij Provincie Noord-Brabant), Martijn Heynickx (Programmaleider Mobiliteitsinformatie Provincie Noord-Brabant)
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

Een grote ergernis voor wegbeheerders: navigatiesystemen die het verkeer over de kleinste binnenwegen of langs drukke schoolroutes sturen. Data kunnen voor wegbeheerders de sleutel tot succes zijn om navigatiediensten het verkeer op een wenselijke manier (volgens het beleid) te laten sturen.

Lees verder

Workshop: Next Level Urban Planning

Spreker(s) Urban Development Initiative. Michiel Oomen, programmalead UDI Digital City en partners
Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

Hoe komen we tot een nieuwe digitale manier van (samen)werken in het integrale stedelijke planningsproces?

Lees verder

Data Drinks

Locatie Data Week NL Hoofdlocatie

De Databewoners

Spreker(s) Tafelgasten uit Amsterdam, Leuven, Eindhoven, Enschede en Utrecht
Locatie Iot Stadslab: Parallelweg 30, ‘s-Hertogenbosch

Het IoTStadslab Den Bosch organiseert samen met Urban Labs van andere Steden een open gesprek over Datagedreven Bewoners.

Lees verder

Platinum Sponsoren

Goud Sponsoren

Zilver Sponsoren

Brons Sponsoren

Founding Partners

Kennispartners