Data Zaterdag in het Innovatie Kwartier

Wil je zien maar vooral doen? Kom dan naar het Innovatie Kwartier, want daar is van 10.00 tot 16.00 uur te veel te beleven als het gaat om data. Bezoek de expohal en bekijk de Flora en Fauna Toren of speel een van de interactieve spelletjes over afval en licht. Kom eens langs bij het IoT Stadslab en programmeer daar je eigen robot. Of doe mee met verschillende workshops met VR-brillen.

Zelf ontdekken

Waan jezelf even een vuilnisman en leeg een container. Want hoe gebruiken we data als we je afval ophalen, het verkeer regelen of de stad onderhouden? Stap in de ambulance en zie hoe zij data gebruiken. Of schuif om 13.00 uur aan bij het (kinder) college waar professor Postma en professor Louwerse je meer vertellen over robots.

Ga langs bij SPARK Makers Zone en ga daar zelf aan de slag. Misschien ben jij wel die slimme techneut voor de toekomst. En ben je bang dat je dingen mist op deze Data Zaterdag? Scan dan bij aanvang de QR-code en doe mee met de speurtocht. Op deze manier weet je zeker dat je alles hebt gezien. En onderweg beantwoord je vragen, doe je spelletjes en kom je langs alle activiteiten op deze Data Zaterdag. Heb je de hele speurtocht gelopen? Haal dan bij SPARK Makers Zone je beloning; want wie wil nou niet een eigen robotje?  

Ook Erfgoed ’s-Hertogenbosch laat je deze dag allemaal zien wat ze doet op het gebied van data en digitalisering.  Zo kun je kennis maken met de Virtual Reality-game van SintLucas. Dit is een spel voor kinderen dat speelt bij de historische Pieckepoort, maar ook op de Markt anno 1500. Verder geeft Erfgoed ‘s-Hertogenbosch demonstraties van het 3D-scannen met historische objecten. Je mag dit ook zelf uitproberen. Of ontdek de nieuwe interactieve monumentenkaart,  maak VR-tours door de stad en werk zelf met de beeldverkenner met duizenden historische afbeeldingen uit de gemeente.

Minecraft: Education Edition is de educatieve variant van de best verkochte game aller tijden. Deze versie is speciaal ontworpen voor het onderwijs om de ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden zoals samenwerking, creativiteit, en probleemoplossend denken te ondersteunen. Leerkrachten kunnen gebruik maken van een bibliotheek vol leerzame werelden voor vakken zoals wiskunde, scheikunde, burgerschap, verkeersveiligheid en zelfs programmeren. Maar de ware magie zit in de mogelijkheid om leerlingen uit te dagen zelf iets te bedenken, te ontwerpen en te bouwen, zoals de school van de toekomst, een Romeins dorp of de indeling van een nieuw stadspark!

Innovatie Kwartier, Paardskerkhofweg in ’s-Hertogenbosch (voormalig Grasso-terrein)

Data Zaterdag is op 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Een dag voor het hele gezin, gratis toegang!